1-6 oktober Rhenviner

Den här resan är för dig som älskar goda viner och charmiga tyska korsvirkesbyar. Vi provar vin, äter gott, åker båt samtidigt som vi låter familjen Klingenburg i Assmannshausen skämma bort oss på sitt trevliga Hotel Unter den Linden

1/10 Från hemorten tar vi oss snabbt ner genom Danmark och sedan in i Tyskland. Vi gör stopp för kaffe och busslunch idag. Praktiskt och enkelt. Dagens mål är Select Hotel i Osnabrück. Middag och god säng väntar på oss här. 

2–4 okt. Assmannshausen, Hotel Unter den Linden***
Idag har vi kort sträcka att köra och då ska vi följa Rhen till Assmanshausen. Vi kommer också att göra små stopp längs denna vackra väg. Vi kommer också att stanna till vid bland annat Remagen, där ett stort slag ägde rum under andra världskriget. Till Assmanshausen anländer vi på eftermiddagen och då välkomnar Familjen Klingenburg oss till deras charmiga hotell, Under den Linden som ligger vackert beläget inbäddat i vinrankor i trevliga Assmannshausen vid floden Rhen. Hotellet har en mycket trevlig restaurang med charmig inredning och god mat. Ett stort plus för hotellet är den mycket vackra trädgården där man kan sitta och njuta. Rummen är bekväma och fräscha med privat badrum. Här kommer vi att göra utfärder varje dag.
Vinprovning i Rüdesheim med Souvenirglas och Bretzel (Salt Bröd). Besök, visning och provning av bubbelvin på Henkell i Wiesbaden. Båttur på Rhen mellan Assmanshausen och St Goar. Vinprovning i Assmanshausen 3 viner.

5 okt. Övernattning Tryp Hotel Celle*** Idag lämnar vi den vackra Rhendalen och Assmanshausen för att nu börja hemfärden genom Tyskland. Vi tar det lugnt och har en ytterligare övernattning i den fina staden Celle. Övernattning och middag

6 okt. Celle – Lübeck- Hemorten
Frukost i Celle och sedan på snabba vägar tar vi oss upp till Lübeck för lite egen tid och lunch på egen hand innan vi fortsätter upp till Heiligenhafen för ett sista inköp av drycker. Färja till Danmark och snart är det Öresundsbron och nära till Hemorten som vi anländer till tidig kväll.

*

Paketpris för dubbelrum per person 6950 sek

 Enkelrumstillägg  1100 sek 

 Anmälningsavgift 1000 sek 

frivilligt avbeställningsskydd 500 sek ( billigare med egen försäkring.)

 

Paketpriset inkluderar:

Resa med helturistbuss inkl reseledare.

Öresundsbroavgift samt färja Rödby-Puttgarden t o r 

5 nätter i del i dubbelrum 

5 frukostar

5 middagar på hotellen

Välkomstdryck på hotellet i Assmannshausen

Vinprovning i Rüdesheim med souvenirglas och Bretzel

Besök, visning och provning av bubblor på Henkell i Wiesbaden

Båttur på Rhen mellan Assmannshausen och St Goar

Vinprovning i Assmannshausen 3 viner

 

 

 

 

Arrangör.  J & Å Busstrafik AB (StarBussar) med lagenlig resegarant

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Boka här

(om inget annat anges i texten ovan)

Stäng meny