Gruppresor med StarBussar

Välkommen att boka er nästa gruppresa hos oss. Tillsammans tar vi fram en gruppresa som passar för just er grupp eller så har vi färdiga förslag här nedan.

Sportresor

Föreningsresor

Pensionärsresor

Studieresor

Skolresor

Nöjesresor

Berte Museum & Fårsafari

Vi börjar vår dagstur klockan 08.00 från hemorten för att sedan ta oss upp till det fina Berte museum , nostalgi på hör nivå, med skolsal, handelsbod mm i gångna tider. Lunch äter vi efter detta besök . Kvibille gästis serverar lunchen och här får vi lite info om gångna tider även här. Lite inköp av fina Kvibille ostar i deras ostbutik på gästgiveriet. Efter denna stärkande och goda lunch ska vi ta oss vidare lite tillbaka till Öströö fårfarm. Här väntar fårsafari på Öströö fårfarm. Vi åker ut i hagarna med vagnar med högtalare där vi blir guidade och vi får också se på hur man med hjälp av hund vallar in fåren. Här finns det möjlighet att shoppa , antingen lammkött eller lammskinn, det är bara att välja. Eftermiddagskaffet smakar bra efter safarin som vi avnjuter på fårfarmen. Vi är nog nöjda nu så nu ställer vi kosan hemåt igen.

Detta ingår: 
Lunch, eftermiddagskaffe, entréer.

Pris:
750 kr/pers (minst 35 pers)

Kontakta oss

Teaterresa söndagen 21 juni

Efter fjolårets succéresa, är det tid igen med uppföljaren ”Vattnet har gått”

Vi åker från hemorten kl 08.30 för att ta oss upp mot Blekinge och Kyrkhult. Här ska vi ha busskaffe innan Johan Johansson tar med oss ut i skogen. Han är VD för Rönås Skog AB och han har mycket intressanta saker att säga om skog. Saker som kan vara av vikt när man befinner sig i skogen, intressant. Efter Johans info om skogen blir det en korv och en dricka efter vår promenad. Efter denna lilla aptitretare ska vi nu ta oss ner till Karlshamn där vi embarkerar friluftsteatern vid Skottsberga gården. Här blir det många skratt. Efter denna teaterföreställning är vi hungriga så vi äter middag i Karlshamn.  Efter middagen är det tid att åka hem på vackra vägar i Blekinge och Skåne. Hemma tidig kväll

 

Detta ingår: 

Resa med helturistbuss Förmiddagskaffe, Guidning i skog, Korv med dricka, teaterbiljett, middag i Karlshamn 

Pris:
750 kr/pers (minst 35 pers)

Kontakta oss

Slott & Vodka

Vi börjar från hemorten vid 8-tiden. Tar oss ner till Eslöv och på Ellinge slott avnjuter vi förmiddagskaffe med fralla. Efter detta goda, ska vi få visning på slott och vodka destilleri. Fyllda av information om destillat och historia om slottet är det tid med lunch som intages på Hurva Gästgiveri. Mätta och ”goa” ska vi tillbaka till vår barndom med att besöka leksaksmuseet i Eslöv, fantastiskt fint. Eftermiddagskaffe på Borgstugan på Trollenäs slott.

Detta ingår: 
Resa med helturistbuss, reseledare, förmiddagskaffe enligt ovan lunch inkl dryck , eftermiddagskaffe med kakor alla inträden och visningar.

Pris:
750 kr/pers (minst 35 pers)

Kontakta oss

Gränstrakter med Älgsafari

Vi börjar från hemorten klockan 08.00 för att ta oss upp till Stidsvig och den kända Hillesgården. Här vankas det kaffe och fralla. Även en liten promenad i parken kan rekommenderas. Vi fortsätter sedan upp till Ladan , där ni kan köpa lite grejer , allt från pennor till Korgar och utemöbler . Vi rullar vidare på vägar förbi Hishult och Knäred innan vi kommer fram till Villa Solhaga, där vi ska intaga lunch inkl dryck ,( lättöl, vatten ). Efter lunchen blir det också en kopp kaffe. Sedan tar vi bussen och åker till en så kallad Älgsafari, där vi embarkerar ett litet tåg som tar oss ut i hägnad vildmark. Här får vi se skogens konung på nära håll. Efter vår utfärd i denna vildmark är vi väldigt kaffesugna. Kaffe med våffla sitter bra inför hemfärden. Här finns även en liten shop där Ni kan handla lite olika saker. När vi nu är mätta dels på dessa stora djur i vår natur samt våffla och grädde styr vi bussen mot hemorten. Hemma tidig kväll, cirka 18.00- tiden.

Detta ingår: 
Resa med helturistbuss, reseledare, kaffe med fralla på Hillesgården, entré till parken på Hillesgården, lunch på Villa Solhaga, entré och tågresa med guidning i Älghägnet samt kaffe med våffla.

Pris:
750 kr/pers (minst 35 pers)

Kontakta oss

Hönsalottas Luffarmuseum

Från hemorten kör vi kl 08.00. Vi kör upp till Ljungby gästis för förmiddagskaffe samt fralla.. Sedan fortsätter vi in i de djupa smålandsskogarna och snart är vi vid dagens mål Hönsalottas Luffarmuseum.Ca kl 12.00 Därefter börjar vårt program med GLASMUSEUM. Vi har mycket unikt glas och vi berättar om glasets historia och ger er en resa på ca 500 år. Här får ni också skratta och gissa och så brukar vi få besök av en mycket intressant person som berättar en kort historia om sin släkting som var luffare. Det är en mycket unik berättelse som ni inte kan få någon annanstans. Då visas även världens största luffartavla. Nu fortsätter vi upp till vår restaurang -och där berättar vår ciceron om dagen och sedan startar måltiden på sitt speciella sätt !!! Vår luffarmeny är väldigt omtyckt och det är svensk husmanskost med sill ägg potatis isterband fläsk köttbullar kroppkakor mm. Måltidsdryck ingår också naturligtvis. De flesta vill ha lingondricka. Efter maten tar vår ciceron över igen och vårt program fortsätter med berättelser om den mycket unika och intressanta historien rörande luffarperiod som varade mellan 1885 – 1957.Lill-Sven, Höganäs Långe, Målaren Erik Öland Andersson, Kosta-Lasse, Hönsalotta, Björnjägaren och många fler luffare från landets alla hörn. Därefter blir det kaffe med världens godaste ostkaka sylt och grädde. Sedan vandrar våra gäster runt i det rika museet ( finns över 500 originaltavlor och tusentals trådtjack ) Fotoutställning mm

Detta ingår: 
Bussresa från hemorten, reseledare, förmiddagskaffe på Ljungby Gästis, föredrag om Luffarepoken, luffarbuffé med ägg, sill, isterband, fläsk, köttbullar, potatis, kroppkakor, ost och annat gott , svagdricka eller annan svag dryck, kaffe och riktig SMÅLÄNDSK OSTKAKA med sylt och grädde. 

Pris:
750 kr/pers (minst 40 pers)

Kontakta oss

Offert & Intresseförfrågan

  • 0431-290 74
Stäng meny